Intre anii 1958-1974 societatea a functionat succesiv sub denumirile de ORAD (Oficiul Regional de Aprovizionare si Desfacere) si ITA (Intreprinderea Teritoriala de Aprovizionare).
In anul 1974 a fost infiintata Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico-Materiala (BJATM), denumire sub care a functionat pana in anul 1990, cand s-a infiintat IEGAD (Intreprinderea en-gross de aprovizionare si desfacere).
SC COMAT CONSTANTA SA s-a infiintat in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 fiind privatizata integral prin metoda MEBO, iar actiunile fiind in totalitate cumparate de angajati.
Avand in vedere vechimea mentionata in domeniul aprovizionarii si desfacerii materialelor, societatea a incheiat contracte cu aproape toti marii producatori interni, pentru desfacerea produselor fabricate, identificand in acelasi timp si producatori externi in tarile limitrofe.
Nu in ultimul rand trebuie mentionata si apartenenta societatii COMAT CONSTANTA SA la Confederatia Patronala CONPIROM, recunoscuta azi drept cea mai cuprinzatoare si mai reprezentativa structura patronala din economia Romaniei si din afara relatiilor de munca ,avand membrii din majoritatea ramurilor de productie industriala din economie. Astfel datorita reprezentativitatii sale, Confederatia este reprezentata in nu mai putin de 105 structuri diferite tripartite, de dialog social, de negocieri si de specialitate, la nivel european, national si judetean.