1. Istoric

  1. Intre anii 1958-1974 societatea a functionat succesiv sub denumirile de ORAD (Oficiul Regional de Aprovizionare si Desfacere) si ITA (Intreprinderea Teritoriala de Aprovizionare). In anul 1974 a fost infiintata Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico-Materiala (BJATM), denumire sub care a functionat pana in anul 1990, cand s-a infiintat IEGAD (Intreprinderea en-gross de aprovizionare si desfacere). SC COMAT CONSTANTA SA s-a infiintat in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 fiind privatizata integral prin metoda MEBO, iar actiunile fiind in totalitate cumparate de angajati.
  1. Activitate

Activitatea grupului de firme COMAT CONSTANTA este constituita in principal din aprovizionarea si desfacerea en-gros a meteriilor prime, materialelor de constructii si a produselor industriale catre agentii economici din judetul Constanta si judetele invecinate.

Pe langa acestea, grupul COMAT ofera servicii de depozitare, manipulare, incarcari-descarcari, transport, arhivare documente, inchirieri spatii comerciale si, mai nou, activitati se service auto

  1. Dotari/Facilitati

Toate acestea sunt posibile prin dotarile detinute de COMAT CONSTANTA:

  • 70.000 mp de teren la sediul din Constanta
  • 30.000 mp de teren la sediu din Medgidia
  • depozit supraetajat, fiecare nivel avand o suprafata utilizabila de 1000 mp
  • linie de cale ferata proprie cu rampa auto si CF
  • platforme betonate, depozite inchise si deschise specializate pe grupe de marfuri
  • parc auto propriu, utilaje de ridicat si transport intern.

  1. Certificari

SC COMAT CONSTANTA SA are implementat si recertificat sistemul integrat de management al calitatii ISO-9001/2000 si sistemul integrat de management al mediului ISO-14001/2004.